Vleesbrood met salie

Ingrediënten:

  • 1 kg gemengd gehakt

  • 1-2 teentjes knoflook, geperst

  • 1 rode ui, fijngesnipperd

  • 2 eieren

  • 200 g paneermeel

  • een flinke hand vol salieblaadjes, fijngesneden (hou enkele blaadjes apart)

  • 150 g gerookt spek

  • 1/2 blikje tomatenconcentraat

  • 1 el mosterd

  • peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Kneed in een kom het gehakt, paneermeel, knoflook, rode ui, eieren, de tomatenpuree, mosterd en salie tot een egaal mengsel en breng op smaak met zout en peper.

  3. Breng over in een cakevorm (ik gebruik hiervoor een ronde siliconen bakvorm) en beleg de volledige bovenkant met sneetjes spek (waarbij je het tweede sneetjes deels op het eerste sneetje legt, want tijdens het bakken krimpt het spek). Steek nog wat salieblaadjes tussen het spek.

  4. Bak het gehaktbrood in ongeveer 45-55 minuten gaar in de oven.

20200921_185254-01.jpeg