Hallo, ik ben Christine Franck

Ik ken de voedingssector van binnenuit. Van de zuivel, koekjes, hespen, bereide maaltijden en alles wat daar nog tussen zit. Ik kwam als bio-ingenieur in veel voedingsbedrijven in België maar ook in Duitsland tot in Turkije toe. Recepturen aanpassen door middel van ingrediënten met een ‘natuurlijk’ imago, daar heb ik heel wat voedingsbedrijven mee geholpen. Maar door deze werkervaring kwam ik ook tot de conclusie dat echte gezondheid en vitaliteit in je eigen keuken ontstaat.

Iets complex uitleggen zodat het verstaanbaar is, dat is mijn specialiteit. Een klant die jarenlang bij diëtisten langs ging, zei na de tweede sessie bij mij: ‘Nu begrijp ik eindelijk wat voeding in mijn lichaam doet!’ Een mooi compliment toch wel, ik ben er immers van overtuigd dat het nodig is dat je je bewust bent van het waarom om effectief je voedingsgewoonten te kunnen aanpassen.

Het zal je allicht niet verbazen dat ook ik heb moeten zoeken naar het ‘juiste’ eten voor mezelf. Zo’n 20 jaar heeft deze zoektocht geduurd. Constipatie was een probleem waar ik al als tiener mee te maken had, in verschillende gradaties.

Ook ik heb in de loop der jaren verschillende ‘diëten’ uitgeprobeerd, als jonge vrouw had ik een uitgesproken peer-figuur, extra kilo’s verdeelden zich niet gelijkmatig over mijn lichaam. Ik wou een lichaam in proportie en daarnaast ook een huid zonder pukkels en onzuiverheden en onderzocht bij mezelf welke voeding daarbij het beste resultaat had.

Waarom heb ik EetWijzers in 2017 opgericht?

>Vanuit die persoonlijke zoektocht in het overvloedige voedingsaanbod waarin wij leven.

>Vanuit mijn verontwaardiging over de misleiding door de voedingsindustrie en de overheid.

>Vanuit het gegeven dat ik zo vaak mijn wenkbrauwen frons bij hetgeen er momenteel online en offline over voeding geschreven wordt.

>Vanuit mijn verbazing dat dokters in hun opleiding amper enkele uren iets over voeding leren (en in het algemeen weinig bezig zijn met voeding als preventie).

Ik wil een gids zijn voor allen die door het bos van de huidige voedingsadviezen de bomen niet meer zien.

Wil je me al even horen spreken? Klik dan verder naar mijn YouTube-kanaal of schrijf je hier in voor het eerstvolgende webinar.


Wil jij anders eten en leven, maar weet je niet goed hoe daar aan te beginnen?

Heb je al talloze ‘diëten’ uitgeprobeerd maar heb je jouw ideale voedingspatroon nog niet gevonden?

Ben je ervan overtuigd dat je zelf verantwoordelijk bent voor je gezondheid en dat voeding daarin een belangrijke pijler is?


 

Wat je misschien ook nog wel over mij wil weten:

Geboren in 1977 en opgegroeid in de Limburgse bossen als oudste dochter van een geneesheer-internist en een vroedvrouw. Vader oefende zijn beroep als arts uit als een wetenschapper met veel oog voor detail. Hij leerde mij al van jongsaf dat 'geneeskunde geen exacte wetenschap is' met andere woorden: iedere persoon is uniek, en een  medicijn dat werkt voor persoon X doet mogelijks niets of geeft bijwerkingen bij persoon Y.  Van moederszijde komt mijn sterk geloof in de kracht van de natuur, die in ieder van ons zit. Dus opgegroeid tussen 2 visies, de klassiek medische en de holistisch natuurlijke.

Afgestudeerd in 2000 als bio-ingenieur in de voeding, 4 jaar later aangevuld met een doctoraat in de toegepaste biologische wetenschappen. En ik ben blijven studeren in het domein van voeding en gezondheid en dit zal allicht nooit stoppen.

Moeder van een zoon en twee dochters. Zoveel mogelijk de natuur respecterend, en dit zowel tijdens zwangerschap & geboorte als bij de ontwikkeling van hun unieke persoonlijkheden.  

Koken is voor mij een vorm van meditatie en mijn keuken is mijn favoriete plek in huis. Vroeger kon ik me creatief uitleven met feestelijke hapjes en desserts, nu primeert de gezonde dagelijkse kost.

Altijd al geïnteresseerd geweest in andere culturen, en in het bijzonder de eetculturen. En kookboeken kan ik lezen als een roman. Mijn kast puilt uit en toch koop ik zo nu en dan toch weer een nieuwe. En naast kookboeken lees ik ook graag romans zoals de boeken van Santa Montefiore of Kate Morton, die je in je verbeelding meteen meevoeren naar familiegeheimen, verborgen tuinen en romantische oorden. Wat reizen betreft: de beste herinneringen heb ik aan vakanties in de bergen. Frisse lucht, zuiver water, alpenweides en lekker eten. Meer moet dat niet zijn.