Kerstdessert
Belangrijk bij desserten: overdrijf niet met de portiegrootte, een dessert dient om de maaltijd af te sluiten, je eet het niet om je maag te vullen.
Wat daarbij helpt is om de desserten al op voorhand te portioneren in mooie glaasjes. Bijkomend voordeel: een dessert in glaasjes is op zichzelf al feestelijk.
Het dessert dat je hieronder kan downloaden is geïnspireerd op ‘trifle’, een laagjes dessert en een Engelse klassieker waarbij fruit, cake (besprenkeld met sherry) en custard room gecombineerd worden.
Ik ben momenteel zot van stoofpeertjes, enerzijds omdat dit echt iets is voor dit seizoen (zeker ook door de kaneel, steranijs en kruidnagel die erbij gaan) en anderzijds omdat ik voel dat het mijn vertering (met betrekking tot constipatie) in de positieve zin verbetert. Mijn stoelgang voelt haast even zacht en zalvend als de textuur van de stoofpeertjes.
Dus in deze ‘trifle’ combineer ik stoofpeertjes onderaan en werk ik bovenaan af met een vrucht, die niet uit onze regio komt, maar wel heel populair is in het Midden-Oosten zoals in Turkije en Israël en nu in het seizoen is. Bijzonder feestelijk door de robijnrode kleur en een bom aan waardevolle antioxidanten : de granaatappel.