Wat ik dagelijks/wekelijks gebruik in mijn keuken vind je hieronder opgelijst:

  • deze mesjes om groenten te schillen en te versnijden

  • een koksmes voor het serieuzere snijwerk

  • een rechtopstaande rasp (voor het raspen van wortel, appel, harde kazen)

  • de processor molen horende bij de Bamix (voor het vermalen van amandelen en lijnzaad)

  • een hakmolen voor het maken van dipsauzen, pesto’s, maar ook voor het vermalen van een grotere hoeveelheid peterselie of het vermalen van groenten tot pulp. De hakmolen die je op de video ziet heb ik momenteel niet meer, het pennetje waar het mes in past, brak een keer af en dat was het einde van die hakmolen. Ondertussen al een hele tijd blij met deze hakmolen.

  • een Nicer Dicer om in een wip een grote hoeveelheid groenten in min of meer gelijke blokjes te versnijden. Ook met een mandoline opzetstuk waarmee ik rode kool fijnsnij.

Download hier het recept van spaghetti saus (herfst/winter versie).