DOWNLOAD hier de pdf

Wat helpt om je niet te overeten in dessert, is om het al op voorhand te portioneren in mooie glaasjes. Bijkomend voordeel: een dessert in glaasjes is op zichzelf al feestelijk.

Het dessert dat je hierboven kan downloaden is geïnspireerd op ‘trifle’, een laagjes dessert en een Engelse klassieker waarbij fruit, cake (besprenkeld met sherry) en custard room gecombineerd worden.

Ik ben momenteel zot van stoofpeertjes, enerzijds omdat dit echt iets is voor dit seizoen (zeker ook door de kaneel, steranijs en kruidnagel die erbij gaan) en anderzijds omdat ik voel dat het mijn vertering (met betrekking tot constipatie) in de positieve zin verbetert. Mijn stoelgang voelt haast even zacht en zalvend als de textuur van de stoofpeertjes.

Dus in deze ‘trifle’ combineer ik stoofpeertjes onderaan en werk ik bovenaan af met een vrucht, die niet uit onze regio komt, maar wel heel populair is in het Midden-Oosten en nu in het seizoen is. Bijzonder feestelijk door de robijnrode kleur en een bom aan waardevolle antioxidanten : de granaatappel.